Saltar al contenido

Els empresaris també es manifesten amb pancartes

18 marzo 2009

Explanada de Alicante

La crisi econòmica ens afecta a tots els treballadors i, fins i tot, a alguns petits empresaris. La televisió dona totes les culpes al Govern Espanyol, però l’administració local i autonòmica també té culpa i eines per oferir solucions.

L’Ajuntament d’Alacant, per a millorar el turisme, va decidir aixecar i canviar el terra de l’Explanada d’Alacant (la façana del Port). Consultaren la seva agenda i consideraren que, a l’estiu!, les obres generarien menys molèsties pels votants. Aquest criteri bàsic seria correcte si, precisament, no es tractés d’una zona turística que és a l’estiu quan bull d’activitat.

Els empresaris, que es caracterizten pel seu sentit comú (per això són empresaris), han copiat les formes de reivindicació de la classe treballadora. A les façanes dels seus propis negocis han colocat pancartes com la de la imatge, que reclamaen retrassar les obres fins almenys l’octubre. A més, aprofitant la mobilització pel Dia de la Dona Treballadora (que acabava a l’Explanada), es dedicaren a recollir signatures per a la seva reivindicació.

Sorpren la preocupació que els empresaris mostren, de sobte, pels seus cambrers, cuiners, moços de càrrega, personal de seguretat, atenció al públic,… Amaguen els seus beneficis i posen per davant el treball dels seus empleats: sense prou marge de beneficis no hi ha negoci. El que els importa, el més rellevant (l’únic) és el seu marge de beneficis. Tirar als treballadors al carrer és una de tantes conseqüències, però abans deixaren de pagar les hores extres, fares més hores de les legalment permeses, et llevaran un dia de descans, pagaran en negre si poden i per supost t’acabaran llençat al carrer abans que fer-te fixe/a.

Imatge publicada al Fotolog.

One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Bitacoras.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: