Skip to content

Menjar belga

13 junio 2009

Menjar belga

Bèlgica és un petit país del centre d’Europa, artificial, que només s’aguanta junt per la seva monarquia. Tot i això, les dues comunitats que el composen, flamencs i valons, comparteixen alguns costums gastronòmics.

La devoció per les patates frites, segons ells, boníssimes, úniques i diferents a la resta. La veritat és que són bones, però continuen sent patates frites. Les utilitzen per acompanyar a qualsevol plat. En canvi, l’elobaració de xocolata, d’altíssima qualitat i varietat, si mereix el reconeixemt que té (i pressumeixen). Els muscles (els mejillons) també gaudeixen de molta popularitat, i són molt apreciats com a plat principal dels restaurants.

Aquest plat, no tant conegut, és només tapa de formatge? Nop! Es serveix un formatge de molta qualitat, prou gustós, i en una quantitat generosa. S’acompanya d’uns quants pepinillos, per aportar un contra gust fred i àcid. Però el millor, sembla increible, és la mostassa. Molt potent, que entra per la boca i puja pel nas sense que ho puguis evitar.

Imatge publicada al Fotolog.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: