Skip to content

Recovery

26 agosto 2009

Recovery

Aquestes darreres 24 hores he estat molt ocupat. A la matinada, sense avisar, el sistema WindowsXP Home Edition Service Pack 3, instal·lat al meu ordenador portàtil netbook Medion Akoya, ha decidit fallar. He lamentat molt, moltíssim!, que un netbook no tengui unitat lectora de CDs i DVDs. He provat el mode a prova d’errors, m’he manetjat per la consola de recuperació, he canviat la configuració de la BIOS, però ha estat inutil.

M’he manetjat amb una memòria flash USB, per a convertir-la en bootable i intentar recuperar el sistema. Es sistemes d’arrancada m’obligaven a formatetjar a FAT16, no a FAT32, però com el pendrive que tenc és de 8GB… a la meitat del formateig hem donava error. He trobat, trascant entre caixes originals de hardware, una memòria de menys capacitat. L’he formatetjat, he instal·lat el WindowsXP SP3 original, l’he convertit a bootable, i havia d’optar entre sobreescriure el sistema o formatetjar i començar de nou.

Havia de sobreescriure, perquè necessitava recuperar les dades del disc dur: fotografies dels meus viatges a Eivissa, Menorca i Toledo, documentació variada de la feina, informes a mig acabar, pdfs a mig editar, documents esborranys a revisar,… encara no havia fet un backup! Trio sobrescriure, es copien els fitxers, s’inicia la instal·lació i hem demana el número de sèrie. Cap problema! És original. Però… no hi ha número de sèrie perquè és una versió OEM i el número de sèrie està dins el sistema que vull recuperar però encara no puc accedir. Biieeeen!

La solució? Agafar una nova memòria flash, instalar-hi la darreva versió d’Ubuntu, entrar al sistema via LiveCD, accedir al disc dur i recuperar, a la fi! ara si!, la informació tan desitjada. Uuuf! 4 minuts abans de mitjanit del dia després.

Anuncios
4 comentarios leave one →
 1. 26 agosto 2009 2:14

  no esperaba menys del meu enginyer informàtic preferit… “médico, cúrate a tí mismo”

  besets!

  DANI SIMÓN

 2. 26 agosto 2009 5:37

  Els enginyers solucionam problemes. La dificultat, casi sempre, no és practicar la solució: és trobar-la, tenir-la i aconseguir que funcioni.

 3. 26 agosto 2009 10:55

  Uff, que contento estoy de mis copias de seguridad… creo que voy a hacer otra… pero si no ya sé qué hacer (más o menos) o mejor a quién acudir. ; )

 4. 29 septiembre 2009 18:04

  Còpia de seguretat dels emails de tots els comptes. Còpia de seguretat de tots els documents, inclosos els esborranys. Còpia de seguretat de totes les fotografies. Còpia de seguretat física, en un segon DVD. I còpia de seguretat virtual, pujada a un de tants serveis d’allotjament gratuïts.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: