Skip to content

President@ del Consell d’Alumnes

29 noviembre 2009

Consejo de Alumnos de la Universidad de Alicante

La imposició de l’Espai Superior d’Educació Superior (EEES) al sistema universitari espanyol, la privatització encoberta nomenada també com a procés de Bolonya, va provocar l’agitació de molts alumnes preocupats per la universitat pública. Per part dels alumnes, a totes les universitats es va exigir molta més informació, l’aturada del procés, la celebració d’un debat obert i públic i la convocatòria d’un referèndum per a permetre decidir a tota la comunitat universitària, l’afectada directa que res pot dir i molt menys decidir.

Com és habitual, fou Barcelona qui va encapcelar el rebuig al procés de d’imposició i privatizador de Bolonya. Ocuparen edificis universitaris, manifestacions pels carrers de la capital dels Països Catalans i, fins i tot, una tremenda vaga de fam per a cridar el més fort i pacíficament possible. Com tots ja sabeu, els companys foren desallotjats a cops de porra per la policia repressora i autonòmica.

Però a les comarques del sud del País Valencià, a la provincia d’Alacant, els alumnes també ens mobilitzàrem per a mostrar el rebuig a tot el procés de Bolonya. Concentracions, manifestacions i, el més espectacular, bloquetjàrem tot un dia l’edifici del Rectorat. Però fèrem el pitjor malson dels nostres enemics, donàrem la passa: ens presentàrem a les eleccions i, com era evident, rebèrem el suport majoritari dels alumnes i guanyàrem.

La forma assembleària, la més democràtica, també és la més sacrificada. I encara que guanyàrem, no aconseguirem la majoria absoluta per a poder ocupar i netetjar tots sols la corrupció que ara controla i domina el Consejo de Alumnos de la Universidad de Alicante. I per això ara estam de trobades, converses, debats i decisions per a pactar, acordar i junts guanyar el Consell d’Alumnes contra l’stablishment.

Fotografia publicada al Fotolog.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: