Skip to content

Salsa de Nadal

1 enero 2010

Salsa de Nadal

Al Nadal es costum ajuntar-se alrededor de grans taules, plenes de familiars, i fer-se un fart de menjar. A les cases d’Eivissa, a més, aquests menjars sempre acaben amb la tradicional Salsa de Nadal.

La Salsa de Nadal és un postre, ple de calories, que es menja calenta i banyant-hi bescuit. El bescuit és com un coc, una barra de pa allargada a Eivissa, però dolç. Potser la copa d’anís, el greix de porc i un poc de batafaluga i tenen alguna cosa a veure.

La Salsa de Nadal es fa amb un quilo i mig de gra d’ametlles (ametlles pelades), un quilo de sucre, deu ous, safrà, canyella, carn variada per fer brou (de porc, bestiar, pollastre, sobrassada, xulla,…), pebre i sal. La Salsa de Nadal és diferent a cada casa pagesa, no n’hi ha dos iguals. Segons la carn que triis per fer el brou, si hi poses més o menys aigua, algunes cases canvien el sucre per mel (tot o part), i cada una la fa a la seua manera.

Fotografia publicada al Fotolog.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: