Skip to content

Roscón Republicano

16 enero 2010

Roscón Republicano

El dia de Reis, el 6 de gener, és costum a la Península Ibèrica celebrar-ho menjant Roscón (o rosco) de Reyes. Dins s’hi fica una fava i, qui es mengi el bocí amb la fava, ha de pagar tot el dolç. Es típic disfrutar-ho amb una taça de xocolata calenta, perquè habitualment el mes de gener és un mes ben fred.

Per ideologia, rebutjam la figura antidemocràtica d’un Rei. Ninguna persona, pel simple fet de nèixer, pot tenir assegurat ser el cap de l’Estat. Sense votar-se, per tradició, perquè si, no es pot ser l’amo de l’Estat i cap de l’exèrcit. No es pot ser que, amb els pressupostos públics, de tots, tengui assegurada una vida regalada per a tota la seua familia i els seus descendents. I, a més, no té obligació de justificar les seues despeses i no pot ser jutjat, per molta i gran barbaritat que faci.

Desde les organitzacions polítiques d’esquerres, coherents, volem disfrutar d’aquest dolç. La manera de fer-ho, ben fàcil, es menjar aquest Roscón Republicano. Ben bó, acompanyat per xocolata calenta, i republicà (democràtic). Com diuen els meus companys, si hi ha d’haver reis, que siguin els reis mags.

Fotografia publicada al Fotolog.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: