Skip to content

Sant Antoni

2 febrero 2010

Sant Antoni

A l’illa de Mallorca és celebra molt intensament Sant Antoni. A Ciutat, la capital de les Illes Balears, a Palma, les persones que tenen animals els porten a l’església per rebre la benedicció del seu rector. Però és a la Part Forana on es viu més intensament i involucra a tot el poble. Sa Pobla i Artà són els pobles que més festa fan, i dura dies sencers. També a Pollença i Manacor celebren aquesta festa.

Segons el poble hi ha unes tradicions o unes altres, costums més o menys arrelats, però diferents a cada població. A tots aquests pobles es fan foguerons, on la gent del poble i pot torrar pa amb sobrassada i botifarró. Casi sempre, al costat de cada fogueró, els col·lectius socials del poble ofereixen un espai on agafar (gratis), l’embutit, la carn i la coca que vullguis. També a molts pots demanar beguda, habitualment vi, cervesa i sangria.

El símbol més identificatiu de la festa de Sant Antoni són els dimonis. A la fotografia, a Artà, els dimonis fan un passacarrers per tot el poble mentres ballen i donen bastonades. Acaben a l’església, on ells no hi poden entrar (moment que mostra la imatge). La gent balla, canta i riu molt, mentres la festa continua tota la nit als foguerons.

Fotografia publicada al Fotolog.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: