Saltar al contenido

Pi de Pollença

3 febrero 2010

Pi Pollença

Fa ben poc he comentat sa festa que es fa a s’illa de Mallorca per Sant Antoni: dimonis i foguerons sobretot a Artà i a Sa Pobla, i diuen que també a Manacor. És una festa popular on la majoria dels vesins es reuneixen alrededor d’un fogueró mentres torren sobrassada i botifarró al foc. Però al poble de Pollença, també a sa Part Forana de Mallorca, sa festa és ben diferent.

Per Sant Antoni, a Pollença, es puja fins la finca de Ternelles per a tallar un llarg pi. Enguany el pi tenia 20 metres i mig. Després es baixa amb un carretó fins la Plaça Vella del poble, davant l’església i… es ben ensabona! Si, es deixa refereit de sabó perquè llanegui com un diable. A continuació, davant tota la gent que ja no cap dins la Plaça, el pi es puja amb cordes gruixudes i s’apuntala bé perquè quedi dret.

Quina és la gràcia, quin és el repte? A partir d’aquest moment, els joves del poble es barallen entre ells per ser el primer d’arribar fins al cim. A dalt de tot espera un sac lligat amb una gallina dins. Qui siga el primer en pujar rebrà un premi en metàlic i el reconeixement de tot el poble com el més verro i valent. Però… com el pi està ensabonat… és ben complicat poder-hi pujar. El truc està en deixar que els damés ho intentin perquè, en el seu fracàs, es taquin de sabó i deixin el tronc el més net i escalable possible. Però si et descuides, et passen per davant i pugen abans que tu.

Fotografia publicada al Fotolog.

No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: