Skip to content

Madalenes casolanes

14 febrero 2010

Madalenes casolanes

Les dones que m’acompanyen, qui m’acompanya a la fotografia i altres companyes de la feina, s’han posat a cuinar madalenes. El bon vici que tenim tots pels dolços, i el bon gust per preferir els plats casolans, les ha animat a cuinar les millors madalenes. Com també podeu comprovar, la cuina continua essent una qüestió de dones en aquesta societat masclista i patriarcal.

Les madalanes ofereixen un grapat de combinacions per a mesclar-hi i ser tant bones com diferents: de fruita (pera, poma, plàtan,…), de xocolata (amb un regust molt fort, o no), només amb un fart de sucre, etcètera. El petit secret? Mentres estan al forn, punxar-es amb un ganivet fins que estiguen al seu punt.

Per cert, un petit dubte, quina diferència hi ha entre els muffins i les madalenes?

Fotografia publicada al Fotolog.

4 comentarios leave one →
  1. 14 febrero 2010 18:13

    La diferencia entre muffin y madalena es la misma que hay entre pudding y flan, queda mas comercial y moderno en inglés para variar.

    Pero, hay un pequeño apunte.

    Resulta que madalena/magdalena un termino muy amplio, y lo que se esta llamando muffin y brownie es a una variedad de madalenas. Me explico.

    Tienes madalenas que varian segun su textura, habiendo 3 tipos, liquida, media y seca.

    Las liquidas seria toda madalena que se acerque al bownie, es decir, que cuando se calienta, se vuelve líquido.

    Las secas serian las de bizcocho, que son como esponjas cuando las bañas en leche, absorben todo debido a que se le pone levadura en cantidad.

    Las de punto medio son las valencianas, ni muy liquidas pero tampoco secas.

    Y aqui acaba mi tesis de las madalenas… xDD

  2. 14 febrero 2010 22:20

    Excel·lent i completíssima resposta. Moltes gràcies! Veig que ets tot un expert, un acadèmic de les madalenes.

Trackbacks

  1. Reapertura del Cherokee Pub Tavern « Vicente Juan
  2. Viatjar, visitar nous territoris « Vicente Juan

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: