Skip to content

Xocolata

3 marzo 2010

Xocolata

La xocolata (o també xocolate, xocolat o xacolata) és un menjar, no un dolç!, que s’obté mesclant sucre i les llavors de cacau. El seu origen es localitza a Mèxic, però quan els espanyols arribaren al nou continent, la xocolata ja estava extesa per tota Amèrica del Sud.

Existeixen moltes varietats de xocolata, segons la proporció de cacau i si s’hi mesclen uns o altres ingredients. La xocolata negra s’anomena quan la proporció de cacau supera el 50%, i fins i tot pot arribar al 99% del menjar.La xocolata de cobertura és la que fan servir els pastissers, on la proporció de cacau és més o menys del 30%. La xocolata de tassa és xocolata negra, amb un percentatge de cacau inferior al 50%, on s’hi ha afegit farina de blat i s’ha dissolt amb llet. La xocolata amb llet si que és un dolç, amb una proporció de cacau d’un 40%, i amb llet afegida (en pols o condensada). La xocolata blanca no es tracta, estrictament, com a xocolata perquè la quantitat de cacau no sol superar el 20%. I la xocolata farcida, que té un percentatge de cacau superior al 25%, es sol utilitzar per recobrir fruits secs (avellanes, ametlles), licors, fruites, galletes…

Fotografia publicada al Fotolog.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: