Skip to content

Podcast

19 mayo 2010

Podcast

Un podcast és un format d’arxiu multimèdia. Pot contenir àudio, video, imatges o, tècnicament, qualsevol classe d’arxiu. Però habitualment s’utilitza per emmagetzemar arxius d’audio. Per aquest motiu solen presentar-se en format MP3, el més habitual i popular. També es poden oferir en MP4, però aquest format s’utilitza sobretot pel vídeo. O fins i tot en OGG, de major qualitat però també major pes, i aquesta característica perjudica la seua fàcil distribució.

Un podcast és l’enregistrament d’un programa de ràdio per internet, o en general qualsevol àudio que es reprodueixi a la xarxa. És indiferent si es tracta d’una conversa o només música, tot és àudio. El podcast es pot descarregar com qualsevol altra fitxer penjat a la xarxa, i es reprodueix en un reproductor portàtil, com per exemple l’iPod, o bé directament en un ordenador amb un reproductor d’arxius MP3.

L’avantatge principal d’un podcast és que es pot escoltar en qualsevol moment, ja no és necessari escoltar el programa de ràdio en directe a l’hora programada d’emissió. I si gaudeixes d’un reproductor portàtil, potser fins i tot el teu telèfon mòbil, també ho pots escoltar a qualsevol lloc. A més els podcast es mantenen disponsibles a la xarxa, per poder ser descarregats quan tu vullgues, i s’afegeixen al llistat de programes gravats per l’emissora de ràdio digital. Fins i tot existenen directoris de podcast, portals que classifiquen els programes de ràdio que contenen, i permeten trobar fàcilment els àudios que més t’interessen per escoltar.

Fotografia publicada al Fotolog.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: