Skip to content

Joventut il·licitana

6 julio 2010

Joventut il·licitana

La ciutat d’Elx és la capital de la comarca del Baix Vinalopó, i la tercera ciutat més gran del País Valencià. Té dos Patrimonis de la Humaniat declarats per la UNESCO: el palmerar més gran de tot Europa, amb 200.000 palmeres, i el drama sacro-líric medieval del Misteri d’Elx.

La seua potència econòmica es basa amb la industria del calçer, que es combina amb el turisme i el comerç. Competeix directament amb la veïna Alacant per ser la capital política de les comarques del sud del País Valencià. Disposa de l’aeroport de l’Altet, ubicat dins el seu terme municipal, la Universitat Miguel Hérnandez, que va nèixer d’una escissió de la Universitat d’Alacant, un Centre de Congressos ben enmig de la ciutat i el Palau Firal IFA.

La seua societat és molt dinàmica, amb una agenda cultural variada i molt completa. La Sala Cultural La Llotja, i sobretot el Centre de Cultura Contemporània d’Elx l’Escorxador, són els principals exponents l’experimentació i la cultura d’avantguarda. La llengua catalana també gaudeix d’una salut envejable, amb l’activitat frenètica del Casal Jaume I d’Elx i la bona feina de les associacions com el Tempir.

I la joventut il·licitana reclama el seu paper protagonista dins aquesta ciutat. Amb més de cincuanta entitats organitzades, s’ajunten al Consell de la Joventut d’Elx, el més potent després del Consell de la Joventut Autonòmic. El seu secret és combinar la coherència amb la bona voluntat, i així ajuntar-se amb la bona gent necessària.

Fotografia publicada al Fotolog.

Anuncios
5 comentarios leave one →
  1. 6 julio 2010 22:53

    Ole el teu post Vicent, jeje, sempre seràs benvingut a Elx,ja ho saps..

  2. 7 julio 2010 13:22

    Gràcies company! Sempre organitzau alguna excusa prou interessant per fer un petit bot i apropar-me fins a Elx. I sempre m’heu rebut excel·lentment: amb dones i menjar 🙂

Trackbacks

  1. Bitacoras.com
  2. Villena | Vicente Juan
  3. Halloween Elx | Vicente Juan

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: