Saltar al contenido

Las ¿nuevas? políticas en materia de juventud

13 agosto 2010

Tertulia Setmana Jove 2010

Amb el títol Las ¿nuevas? políticas en materia de juventud, vaig participar a la primera de les quatre tertúlies dedicades a la joventut dins la Setmana Jove 2010. Organitzades pel Consell de la Joventut d’Alacant al pub Carabassa, convidàrem a la gent que hi té molt a dir en aquest tema.

Desde la ciutat de València, va baixar fins Alacant el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV). Desde Dènia varen venir els companys responsables del projecte Llunàtics. Desde Mislata va venir el professor de tots nosaltres, el tècnic de joventut més preparat de tot l’Estat Espanyol, el company i amic Ximo Cádiz. Però la protagonista de la major part de la tertúlia fou la Regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Alacant, i abans Bellea del Foc, Laura Chorro.

La Regidora de Joventut de l’Ajuntament no va defugir cap dels temes que es plantetjaren: el fenomen de la botellada a la ciutat d’Alacant, la relació dels Consells de la Joventut Locals amb el seu Ajuntament, o les possibles vies d’intervenció sobre la joventut.

Vaig evitar fer cap intervenció, perquè preferia escoltar a tots els que saben moltíssim més que jo de joventut. Però, entre les intervencions més interessants que es feren, una fou de la Presidenta del Consell de la Joventut d’Elx, que es va desplaçar desde la ciutat veïna. Va plantetjar que un sector de la joventut, els joves menors de 18 anys, queden exclosos de la capacitat d’influència sobre les polítiques de joventut perquè on poden votar. Una proposta, que va apuntar el gran Ximo Cádiz, fou reduir l’edat necessària per votar als 16 anys a les eleccions locals (Ajuntament), perquè per fer-ho possible no és imprescindible canviar la santa Constitució Espanyola.

I encara ens quedaven tres tertúlies més per a escoltar i apendre moltíssim amb els seus protagonistes.

Fotografia publicada al Fotolog.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: