Skip to content

Paella

19 agosto 2010

Paella

La paella és un guisat d’arrós, carn i verdures, preparat en una paella sobre un foc. És originària de l’Albufera de València, però la seua popularitat s’ha extès per tot el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears.

L’arrós és l’ingredient imprescindible, però la paella admet la mescla de menjars molt variats. Podem cuinar una paella de carn, de conill o de pollastre, o de peix si ho preferim. Hi podem afegir-hi verdures, com les batjoques o els pèsols, o marisc com les gambes, sèpia o muscles.

El seu groc, característic, s’aconsegueix afegint-hi safrà, però és un element cosmètic. No afecta per res al gust, però és cert que els plats també es mengen pels ulls.

Fotografia publicada al Fotolog.

4 comentarios leave one →
  1. 17 septiembre 2010 2:40

    Una de les particularitats excepcionals de l’arròs a Alacant és que, estem davant d’un ingredient capaç d’integrar mil sabors i ingredients. Amb el temps, les paelles han anat elaborant amb nous ingredients. A Alacant tractant-se d’arròs, el límit ens el posa la nostra pròpia imaginació!!

    Felicitats pel teu magnífic bloc, vicent!!

Trackbacks

  1. Paella | Dinero en Valencia
  2. Bitacoras.com
  3. Crep de Dolç de Llet « Vicente Juan

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: