Skip to content

Olleta Alacantina

22 septiembre 2010

Olleta Alacantina

L’Olleta Alacantina és un plat molt popular a la ciutat d’Alacant. La ciutat veïna d’Alcoi també cuina la seua pròpia Olleta, però no és igual. A l’Olleta d’Alcoi hi posen carn, a Alacant no, és feta tota de verdures i llegum. És un plat molt nutritiu, que omple molt, i és ideal per després dormir una llarga migdiada mestres fas la digestió.

Per a cuinar una Olleta Alacantina necessites tres grapats de pèsols blancs i secs (prèviament bollits), un manadet de bledes, un nap, un moniato, 200 grams de batjoques, 3 o 4 carxofes, 300 grams de carabassa, una cebeta fregida, i mig kilo d’arròs.

Una vegada tenim els pèsols bollits, els canviem l’aigua i els tornem a posar al foc amb la carabassa, les bajoques i les bledes. Una vegada tot bull, hi ha que deixar que es coga un horeta i s’afegeix el nap, el moniato, la ceba fregida i una vegada alça el bull de nou, les carxofes. Després es deixa coure tot uns tres quarts d’hora més, es tasta de sal i es posa safrà. Quan tot està ben tastat, s’afegeix l’arròs.

Fotografia publicada al Fotolog.

No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: