Skip to content

La beca del becari

6 octubre 2010

La beca del becari

Les beques laborals són una fórmula per introduir als companys més joves dins el mercat laboral. És un complement a la seua formació, un simulacre de vertadera feina, perquè sàpiguen que i qui els espera quan surtin de l’institut o de la Universitat. Els centres educatius tenen convenis amb les diferents empreses públiques de l’Administració, o directament amb els empreses privades, per a enviar als seus alumnes i que compleixin un programa i uns objectius predefinits.

Malaudarament, en massa casos, els becaris són utilitzats a l’estiu, quan no hi ha classes, per a substituir als treballadors que agafen les seues merescudes vacances. A l’estiu l’activitat administrativa es redueix, només al sector de l’hoteleria augmenta, i és una situació ideal per aprofitar-se del becari. Igual que passa al mercat laboral actual, la majoria de becaris estan sobrequalificats i s’ocupen de les tasques més avorrides i mecàniques: fer les fotocòpies, anar a buscar paquets, o atendre la centraleta telefònica per a reenviar la telefonada a qui pertoca.

Però és una satisfacció comprovar com hi ha pràctiques de becaris que serveixen per a complementar la formació de l’alumne. Com hi ha possibilitats, dins la mateixa empresa o per recomanació dels companys, d’incorporar-te al mercat laboral ja com un treballadors amb tots els drets (els poquets que encara ens queden). És una alegria personal comprovar com, dins un entorn multidisciplinar, el becari té iniciativa pròpia per a aportar el seu coneixenment, ganes i noves il·lusions a l’empresa. És un benefici mutu però, sense oblidar, que el més gratificant és la formació afegida sobre l’alumne becari: apren l’edició i postproducció d’un videoclip, coneix els requisits tècnics necessaris per a sonoritzar un concert, aprèn a manetjar càmeres de gravació, coneix els millors programes informàtics per aconseguir un resultat professional, es manetja en un entorn ple de companys de feina i jefes, i es familiartiza amb les mesures de seguretat analògiques i digitals que es poden utilitzar dins una empresa.

Fotografia publicada al Fotolog.

Anuncios
4 comentarios leave one →
  1. Ignasi permalink
    8 octubre 2010 11:45

    Aixó is del tot acertat!! es important deixar al estudiant prendre els seus coneixements, per aquest estudiant en concret es va quedar amb ganes de aprendre mes cosetes, peró hi ha que deixar coses per al futur! no fá falta ferse un maestre de la nit al dia, xdd. Moltes abraixos desde Ankara Vicent, seguís fent el que fas d´aquesta forma tan simpática!!
    (PD: es dificilísimo escribir en valenciano, teniendo la cabeza en el inglés y el turco, jeje)

Trackbacks

  1. Tweets that mention La beca del becari | Vicente Juan -- Topsy.com
  2. Bitacoras.com
  3. Articulo Indexado en la Blogosfera de Sysmaya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: