Skip to content

Baleària gaudeix del monopoli

16 octubre 2010

Baleària

Balèaria és la companyia naviliera que transporta mercaderies (tràilers) i passatgers entre les Illes Balears i la Península Ibèrica. Tots els dies ofereix almenys un transport desde els ports de Barcelona, València, Dènia, Eivissa i Palma. I també cobreix la travesia entre les Illes Pitiüses, entre Eivissa i Formentera.

Cada dia hi viatja, almenys, un vaixell prou gran, amb una elevada capacitat de càrrega, però que fa lentament el trajecte assignat. I casi tots els dies opera també un vaixell molt més ràpid, que fa el trajecte entre les Illes i la Península només en dos hores, però evidentment té menor capacitat de càrrega i és bastant més car que es lento.

Baleària gaudeix del monopoli a les seus rutes. Propietat a mitges de Matursa (el grup d’empreses del’exMinistre d’Exteriors Abel Matutes), no té competència. L’aventura de la companyia IscoMar va fracasar. L’exponent més evident d’aquest fracàs és l’enfonsament d’un dels seus vaixells al port d’Eivissa, al costat de Botafoc. I la companyia Transmediterrànea, propietat sencera de Matursa, no cobreix totes les línees i ofereix un servei diferent, no és competència.

Fotografia publicada al Fotolog.

One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Bitacoras.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: