Skip to content

Desmantellament de les polítiques de joventut a les Illes i al País Valencià

27 octubre 2011

Desmantellament de les polítiques de joventut a les Illes i al País Valencià.

Les principals organitzacions juvenils de les Illes, País Valencià i Catalunya denuncien públicament la greu situació de bloqueig econòmic i polític que estan patint el CJIB (Consell de Joventut de les Illes Balears) i CJCV (Consell de Joventut de la Comunitat Valenciana) per part dels respectius governs.

Aquests consells estan patint de forma progressiva i continuada un procés de deslegitimació pública. Cal recordar i tenir present que aquests són per llei l’eina i l’instrument democràtic imprescindible per el desenvolupament de les polítiques de joventut, i principals interlocutors amb l’administració pública en matèria de joventut. Així, l’impediment per part dels governs d’aquestes funcions constitueix una vulneració greu de la legislació vigent.

Paral·lelament a aquest menyspreu, els consells es troben ofegats econòmicament degut a la mala i tardana gestió dels pagaments per part de l’administració. Això situa als consells en situacions absolutament límit de liquiditat, fent trontollar la seva estructura i supervivència.

Les entitats dels tres consells s’uneixen en un sol crit d’indignació davant el desmantellament de l’articulació democràtica de la participació juvenil i de la inexistència d’unes polítiques de joventut que facin front d’una vegada per totes la situació de màxima precarietat que està patint el jovent a dia d’avui.

En aquest sentit les entitats volen deixar clars els següents punts:

-Els consells de joventut són eines de participació i representació juvenil imprescindibles en el marc d’una democràcia real.

-Els consells de joventut són necessaris per a l’elaboració de polítiques de joventut transversals, integrals i amb capacitat de transformació de la realitat.

-La importància de mantenir en l’actual context de retallades el suport al moviment associatiu juvenil, imprescindible per la seva tasca de vertebració de la societat civil.

-La importància del suport dels governs a entitats com la Fundació Triangle Jove per la seva tasca de construcció i enfortiment de la identitat col·lectiva entre les persones joves dels tres territoris.

Davant això EXIGIM als Governs de les Illes Balears i del País Valencià:

-El compliment immediat de la llei dotant de la veu, l’espai i la legitimitat política que li corresponen als consells, podent així desenvolupar les funcions que els són encomanades.

-La dotació econòmica justa i estable dels Consells pel desenvolupament de les seves funcions en condicions dignes.

-La resolució immediata dels problemes de tresoreria dels mateixos
garantint els mínims necessaris per assegurar l’estabilitat estructural dels consells.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: