Saltar al contenido

Joventut a les fosques

31 octubre 2011

Joventut a les fosques

El CJIB i el moviment associatiu juvenil en situació de KO, sense llum i sense recursos, reclamen a l’Administració responsabilitat.

Els representants del CJIB i 36 representants del moviment associatiu juvenil de les Illes, han dut a terme una roda de premsa per denunciar públicament l’ofegament econòmic que estan patint per part de l’administració (Govern, Consells i Ajuntaments). La causa és el deute que manté l’administració amb el Consell de la Joventut i les entitats juvenils, deute que supera el milió d’euros.

Per aquest motiu el Consell de la Joventut de les Illes Balears, entitat de dret públic, està patint la pitjor situació de la seva història, sense llum (tall Endesa), sense poder pagar als seus treballadors des de fa 5 mesos, sense recursos per poder seguir endavant amb els seus programes i serveis.

Tant el CJIB com el moviment associatiu juvenil manifesten que es solidaritzen amb tots els sectors que estan patint aquesta situació, especialment la població més desfavorida i les entitats d’altres sectors com; el social, l’educatiu, el cultural o l’ambiental, entre molts d’altres. Segons paraules de Marta Carrió, presidenta del CJIB, “som conscients de la situació de crisi que estam patint i no som aliens a ella, nosaltres el jovent volem contribuir a sortir-ne però no estam disposat a acceptar que qui no ha provocat aquesta situació la pagui”.

Carrió ha exposat les dades del deute del Consell de Joventut i de les entitats juvenils que han oferit les dades, recalcant que és un anàlisi de dades obert i amb el que encara estam rebent aportacions. Tan el CJIB com les entitats juvenils han recalcat que són molts els joves afectats per les retallades i per el deute que està generant l’administració, tant treballadors com usuaris dels serveis i activitats que es duen a terme.

Marta Carrió ha comunicat avui que la situació és insostenible, que durant el mes de novembre s’hauran de dur mesures mai vistes al món associatiu juvenil. El CJIB està estudiant dur a terme mesures com un expedient de regulació de l’ocupació (ERO) o la suspensió de l’activitat del CJIB. A part ha denunciat que el fet de que el CJIB no hagi rebut ni un euro en tot el 2011, ni tan sols de l’assignació pressupostària (com a ens públic del Govern de les Illes) anual, està provocant despeses no pressupostades que hauran d’anar a càrrec del pressuposts de l’exercici 2012 (despeses de representació jurídica, interessos bancaris, interessos de demora de l’IRPF o la Seguretat social, etc.).

Així tot, Marta Carrió, s’ha mostrat orgullosa de tota la Comissió Permanent (Joves voluntaris) i de l’equip tècnic, ja que gràcies a ells, hem pogut dur a terme les activitats programades fins a dia d’avui. També ha donat a conèixer totes les reunions i intents de reunió que el CJIB ha dut a terme amb els representants polítics actuals per tal d’intentar cercar solucions per evitar la situació que ara estam patint.

Joventut sense llum

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: