Skip to content

EL CJIB rebutja la decisió del Govern de suprimir les ajudes en joventut

2 noviembre 2011

EL CJIB rebutja la decisió del Govern de suprimir les ajudes en joventut.

El CJIB rebutja la decisió del Govern de suprimir les ajudes en joventut que permet la feina a voluntaris sense cap remuneració i perjudica a ajuntaments, entitats juvenils i a la població jove i en risc d’exclusió.

El CJIB manifesta que aquesta retallada (357.000,00 €) contribueix a un retrocés de l’estat de benestar afectant un altre cop a un sector i a una població greument castigada per la situació econòmica i per les actuals retallades de l’Administració.

El CJIBConsell de la Joventut de les Illes Balears vol expressar la seva rebutja a aquesta nova mesura del Govern de les Illes Balears, especialment a la Conselleria d’Educació que és de qui depenen les competències en matèria de joventut i manifestar la seva solidaritat amb les persones voluntàries, als treballadors, a totes les entitats juvenils, prestadores de serveis i ajuntaments que veuran minvats els seus projectes i serveis, provocant en molts de casos la supressió d’aquests.

Tot això condueix a l’esperpèntica situacioó de que voluntaris es quedin “sense feina” de voluntariat, es a dir persones que donen el seu temps sense cap tipus de contra prestació econòmica. Així mateix aquesta mesura tornarà a afectar nou ment a treballadors de l’àmbit social ja que algunes de les ajudes suprimides suportaven part de les despeses de treballadors.

Concretament les mesures són deixar sense efecte les següent ajudes:

A/ convocatòria pública d’ajuts per dur a terme projectes habituals i/o puntuals d’activitats en matèria de joventut i per al manteniment de les associacions juvenils per a l’any 2011.

B/ convocatòria pública d’ajuts en matèria d’escoles de formació d’educadors de temps lliure per a l’any 2011.

C/ convocatòria pública d’ajuts en matèria d’unitats informatives d’integració social per a l’any 2011.

D/ convocatòria de subvencions destinades a les entitats locals que duguin a terme activitats en benefici dels joves del seu terme municipal, per a l’any 2011.

Aquestes mesures afecten a totes les activitats que duen a terme, cada setmana amb infants i joves, els esplais, escoltes, Casals d’infants i joves i altres organitzacions juvenils i socials que treballen en l’àmbit del lleure, a totes aquelles activitats puntuals com per exemple; acampades, campaments, rutes, colònies i escoles d’estiu. També afecten a les activitats i serveis que duen a terme els ajuntament a on molts d’aquests projectes es desenvolupen amb una població jove en risc d’exclusió social (serveis i activitats adreçades a inserció social, prevenció de drogodependències, formació i ocupació, conflicte juvenil, etc.). Així mateix als futurs joves formadors, a les escoles de formació de monitors i directors de temps lliure i a totes les unitats informatives d’integració social (entitats socials, juvenils i ajuntaments).

El CJIB vol recordar a l’administració que tots aquests serveis els porten entitats i ajuntaments (que ni tan sols hi tenen competències) debut a les mancances de l’administració autonòmica i que es duen a terme perquè són necessitats reals a on històricament ajuntament i entitats han tengut que fer-hi front fent la feina que no fa el govern, en molts de casos, per no dir tots, amb borses de voluntariat, amb bons professionals i amb una gestió propera, eficaç i austera com cap. Cal recordar que el gran capital que aporten ajuntaments i entitats són l’humà (professionals i voluntaris que han de fer equilibris) acompanyats de molta creació.

El CJIB demanarà explicacions a la Conselleria i al seu conseller el Sr. Rafael Bosch per intentar reconduir la situació especialment de cara a l’exercici 2012.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: