Skip to content

El CJIB, antics membres i el moviment associatiu juvenil reafirmen els valors de l’associacionisme i reivindiquen la legitimitat.

15 noviembre 2011

Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB)

El CJIB, antics membres i el moviment associatiu juvenil reafirmen els valors de l’associacionisme i reivindiquen la legitimitat social de les seves plataformes. A l’assemblea d’avui s’ha acordat presentar un manifest davant la societat i els mitjans de comunicació de les Illes en defensa del Consell de Joventut i l’associacionisme jove, així com per denunciar la situació de la població jove.

A Can Alcover, Espai de Cultura, s’han reunit, membres i ex del Consell de joventut, de les entitats juvenils de les Illes Balears per tal de d’analitzar la situació en la que es troba el CJIB i les associacions.

Durant la reunió, promoguda per antics membres del CJIB, s’ha arribat a l’acord d’aprovar un manifest per tal de denunciar la situació en la que es troba la població jove de les Illes Balears i el procés de deslegitimització que pateix la xarxa associativa juvenil.

El CJIB i el MAJ (moviment associatiu juvenil) demana públicament que:
• S’abordi per part de l’administració la greu situació del jovent de les nostres illes, amb polítiques immediates, participatives i transversals.
• No es desestimin recursos a aquest efecte, prou de retallades socials.
• L’administració, especialment la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i la Direcció General de Cultura i Joventut, facin efectives les quantitats que es deuen al CJIB i al moviment associatiu juvenil per tal de restablir el funcionament normal d’aquestes.
• La resta d’administracions, segueixin els mateixos passos que al punt anterior.
• Es restitueixin i normalitzin els serveis de joventut, tant del Govern, com dels consells i ajuntaments.
• Es dignifiqui com cal el treball que duen a terme els tècnics de joventut, la resta de treballadors del sector i els voluntaris.
• Es corregeixi la decisió de deixar sense efecte les convocatòries d’ajuts per al 2011. Cal restituir, per ètica i justícia, les despeses dels projectes inicialment subvencionats i ja executats.

Conseqüentment a la reunió s’han reafirmat els compromisos del CJIB, del MAJ i dels antics membres del CJIB, que són:
• Seguir treballant en la defensa dels drets del jovent de les illes. • Mantenir els nostres programes, projectes, serveis i activitats dins les nostres possibilitats econòmiques.
• Reivindicar a l’administració un model de suport a la participació juvenil i del moviment associatiu.
• Mantenir, defensar i potenciar tots els espais de diàleg i interlocució amb l’administració.
• Lluitar per a restablir les ajudes públiques a les entitats que presten un servei a la joventut per tal d’oferir serveis de qualitat al jovent, potenciar les xarxes de voluntariat i mantenir els jocs de feina dels treballadors.
• Participar i col·laborar amb l’administració en el disseny i execució de polítiques actives adreçades al jovent.
• Dignificar i defensar el treball que duen a terme els tècnics de joventut, la resta de treballadors del sector i dels voluntaris
• Defensar la funció social imprescindible del Consell de la Joventut de les Illes Balears i del moviment associatiu juvenil davant les institucions.
• Rebutjar i denunciar qualsevol actitud que menyspreï o deslegitimi el Consell de la Joventut de les Illes Balears i el moviment associatiu juvenil.

Can Alcover, Espai de Cultura, Palma 12 de novembre de 2011.

Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: