Saltar al contenido

Conèixer la nostra literatura

18 enero 2012

Si al valencià

La CívicaEscola Valenciana amb 26 Lletres vol oferir el cicle Conèixer la nostra literatura amb l’objectiu d’apropar la literatura dels nostres autors/autores al públic general, amb la finalitat de facilitar el seu coneixement i lectura. És per tot això que s’ha organitzat el cicle Conèixer la nostra literatura amb la col•laboració del Secretariat de Promoció del Valencià de la Universitat d’Alacant i de la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans per tal de compartir tota mena de propostes engrescadores de les diferents editorials que treballen a l’abast del món de les lletres i amb autors nostres.

Calendari:

Dimecres 18 gener 2012.
Enric Senabre. Política per a joves inquiets i Educació per a la ciutadania. Ed. Bromera.

Política per a joves inquiets.
Amb l’ajuda dels Simpson, Harry Potter, Obama o les cançons d’Obrint Pas, Política per a joves inquiets rebat els tòpics sobre la suposada apatia de la joventut actual envers la política. Perquè ni els joves estan tan desvinculats de la realitat política i social que els envolta, ni la política és, per descomptat, una activitat inútil i absurda.

Educació per a la Ciutadania.
Educació per a la Ciutadania és una assignatura nova, un problema polític, la mare de totes les perversions i manipulacions? Descobriu el vertader sabor de la ciutadania juntament amb Marc, aspirant a persona; Irene, un interrogant; Raül, un calvari; Francesc, el graciós de la classe… Les peripècies d’un grup d’ESO i de Gerard, un professor dinàmic i pròxim, que transforma caramels en drets humans i fa entendre i viure la ciutadania.

Dimecres 15 febrer 2012
Pepa Guardiola. El desordre de les dames. Ed. Bromera.

Està ambientada en plena conquesta de València. Susanna, una jueva montpellerina, es veu obligada a fugir de la ciutat i anar a l’encontre del rei en Jaume per reclamar-li protecció contra els qui volen privar-la de llibertat. Inicia, així, un llarg i perillós viatge que la du a Marsella, Gènova, Barcelona… En una societat dura, de vegades terrible, la protagonista troba un gran suport en altres dones que, com ella, no es deixen vèncer pels entrebancs i s’arrisquen per tal d’aconseguir el somni que persegueixen.

Dimecres 14 març 2012.
Joaquim González Caturla. Rondalles de l’Alacantí.

Rondalles de l’Alacantí és un reculll de trenta-quatre rondalles tradicionals de transmissió oral arreplegades a la comarca de l’Alacantí. Dins aquest llibre podem trobar els temes que més han interessat –i potser interessen encara– la sensibilitat dels pobles on han nascut. Els mites, les pors, les creences, les obsessions, les rialles i els costums populars s’hi palesen d’una manera clara i decidida, cosa que comporta el descobriment –redescobriment– de la pròpia identitat dins del marc que li és característic.

Dimecres 18 abril 2012.
Armando Sogorb. Els patufets i altres historietes.

Amb aquesta aproximació general al còmics en llengua catalana volem mostrar l’evolució de la historieta a Catalunya des dels seus inicis fins a l’actualitat, no només per als lectors habituals –els col•leccionistes que van cada setmana religiosament a la seva llibreria–, sinó també per als esporàdics i per descomptat, tant per a adults com per a xiquets.

Divendres 18 maig 2012.
For sale o 50 veus de la terra. Recital poeticomusical .

Un espectacle únic basat en l’antologia For sale, llibre que recull cinquanta poemes d’autors valencians amb un fil conductor comú: la implicació amb el nostre territori, des del cant i la celebració o des del lament, la ràbia o la rebel•lió davant de tots els abusos i depredacions que han patit les nostres comarques al llarg de les últimes dècades. A l’acte intervindran poetes que s’encarregaran de dirigir el fil conductor, i sempre amb l’acompanyament musical de l’acordionista.

Horari i lloc de realització.
Les sessions tindran lloc a les 20:15 h a la Seu Ciutat d’Alacant. L’assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Coordinador: Ismael Vicedo.

Més informació:
La Cívica-Escola Valenciana
C/ Perú 16, bloc 2 local Esquerre, 03008. Alacant
Tel. 607 930 565 // 965 923 145
A/e: lacivica@lacivica.cat / www.lacivica.cat

Organitza:
La Cívica – Escola Valenciana, 26 Lletres, Servei de Promoció del Valencià, i Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: