Skip to content

9 mesos treballant a una entitat del Govern com a personal laboral de l’Administració sense cobrar ni un euro.

16 febrero 2012

Assemblea de treballadores i treballadors del Consell de la Joventut de les Illes Balears

9 mesos treballant a una entitat del Govern com a personal laboral de l’Administració sense cobrar ni un euro.

L’Assemblea de treballadores i treballadors del Consell de la Joventut de les Illes Balears denuncia la situació de marginalizatat que pateix. Situació causada pel fet de que el Govern no ha ingressat cap partida (ni de 2011 ni de 2012) a l’ens públic Consell de la Joventut – CJIB.

Avui, 15 de febrer, l’Assemblea de treballadores i treballadors del CJIB han denunciat públicament l’impagament de les nòmines de l’entitat des de fa 9 mesos. Aquesta situació s’inicià el mes de juny de 2011 quan els treballadors deixaren de cobrar, fet que es manté fins a dia d’avui, ja que el Consell esgotà la pòlissa de crèdit bancària que tenia signada.

El portaveu de l’assemblea i treballador de l’entitat, Tomeu Moreno, ha comunicat que el deute que manté l’entitat pública amb els seus empleats és de 56.174,92€. A tot això cal afegir les quotes a la Seguretat Social, les indemnitzacions i les finalitzacions de contracte de 5 treballadores i treballadors.

Tomeu Moreno ha denunciat que la situació personal de les persones que treballen al CJIB ha arribat al límit i que alguns d’ells ja no podran fer front a les seves obligàcions i càrregues més bàsiques tals com l’habitatge i la manuntenció. De fet, ja fa molts de mesos que viuen dependents de les seves famílies. Però això a dia d’avui, després de 9 mesos, ja no és sostenible.

Segons paraules de Tomeu Moreno, “entenem que aquesta situació és generada per l’incompliment del Govern de les Illes Balears de la seva obligació d’ingressar la partida anual de 2011, que ascendeix a 151.250,00€, a més de no haver abonat els 121.000,00€ corresponents a l’exercici 2012. Ambdues partides van destinades al funcionament ordinari de l’entitat pública i consten als pressuposts aprovats per la CAIB i publicats al BOIB”.

Per tot això els i les treballadores demanem que:

– Els responsables del Consell de la Joventut continuin treballant i lluitant per tal de poder restablir la situació que pateix l’entitat i els seus treballadors. A tal efecte instam a que s’estudïin les possibilitats d’interposar accions legals contra el Govern de les Illes Balears.

– El Sr. Rafael Bosch, Conseller d’Educació, Cultura i Universitats i la Sra. Isabel Cerdà, Directora General de Cultura i Joventut duguin a terme les obligacions de pagament amb el Consell de la Joventut d’una vegada per totes i siguin clars amb les seves declaracions que duen a terme amb nosaltres.

– El Sr. José Ramon Bauzá, President del Govern de les Illes Balears, prengui consciència de la situació que patim el personal laboral del CJIB i intervengui en aquesta greu situació.

Anuncios
One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Bitacoras.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: