Skip to content

Aturem l’extermini del català a les Illes

21 marzo 2012

Aturem l’extermini del català a les Illes

Les mobilitzacions pel català es multipliquen. Aquest divendres 23 de març, a les 20.30 hores als Jardinets de Gràcia, hi ha una manifestació convocada amb el lema Aturem l’extermini del català a les Illes. El convocant és el col•lectiu “Illencs pel català”. La manifestació es declara solidària de la que es farà a Palma el proper diumenge, 25 de març, Sí a la nostra llengua convocada per l’Obra Cultural Balear.

Segons els seus impulsors, aquest acte vol fer visible un conflicte que entenen que no ha tingut una repercussió suficient i clara en els mitjans de comunicació de Barcelona. Els “Illencs pel català” denuncien que l’arribada de José Ramón Bauzá a la presidència del govern ha significat la major retallada de drets lingüístics dels ciutadans de les Illes des del final de la dictadura franquista.
Assenyalen l’intent de convertir la llengua pròpia en un idioma de segona, sense presència a l’administració pública, amb una situació residual i segregada a l’ensenyament. Una política que vol consagrar l’apartheid lingüístic tot restringint els drets dels catalanoparlants a expressar-se lliurement en la seva llengua i generant un conflicte entorn de l’ús social de la llengua on no existia.

És per tot això que els ciutadans i ciutadanes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera desplaçats a Barcelona, tot fent una crida a la resta de ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans, volen manifestar la seva disconformitat amb aquestes mesures i fer sentir la seva veu.

No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: