Skip to content

El moviment associatiu juvenil de les Illes Balears demana la rectificació a l’anunci de l’Executiu de suprimer el CJIB

5 mayo 2012

Suport al CJIB

Representants de les entitats juvenils de les Illes han analitzat en assemblea la notícia de l’Executiu del Govern de suprimir el CJIB.

Avui, 5 de maig de 2012 a Can Alcover, Espai de Cultura, s’han reunit, amb caràcter extraordinari, els membres de les entitats juvenils de les Illes Balears que conformen el Consell de la Joventut per tal d’analitzar la situació en la que es troba el CJIB després de l’anunci de supressió fet públic pel Govern el passat dilluns 30 d’abril en el paquet de mesures extraordinàries.

Cal recordar que el Consell de la Joventut de les Illes Balears és una entitat de dret públic creat fa 26 anys pel Parlament de les Illes mitjançant la llei 2/1985 i a on hi participa l’executiu i el moviment associatiu juvenil.

Durant la reunió d’avui s’ha abordat el sorprenent i incomprensible anunci de supressió del CJIB que respon a raons únicament polítiques, ideològiques i com no, d’oportunitat, fet aquest darrer que permet a l’executiu actuar com una massa davant les poques polítiques socials i de participació democràtica saludables que disposem a dia d’avui a la nostra societat després de la dictadura franquista.

L’assemblea d’entitats ha decidit exigir a l’executiu una rectificació immediata a l’anunci així com al dret a ser rebuts d’una vegada per totes pel Conseller d’Educació Rafael Bosch i la Directora General de Cultura i Joventut, ja que fa més de 3 mesos que no s’han dignat a reunir-se amb la Comissió Permanent del CJIB a pesar d’haver-ho sol·licitat en nombroses ocasions. A banda d’exigir una rectificació, s’ha acordat no acceptar ni participar a cap espai d’interlocució amb l’executiu que no sigui el Consell de la Joventut de les Illes Balears, és a dir, democràtic, amb veu pròpia i sense interferències de l’administració.

El CJIB i el MAJ (moviment associatiu juvenil) vol remarcar que fins al passat dilluns el Consell de la Joventut, els membres de la Comissió Permanent i els tècnics han treballat, tot i els problemes econòmics, amb esperit constructiu per avançar en polítiques per als nostres joves, l’últim treball era l’elaboració d’un pla d’acció de polítiques juvenils fins al 2015 i la co-organització amb el Consell de Mallorca d’unes jornades de formació per regidors i tècnics de joventut.

A l’acte d’avui, a banda dels representants de les entitats juvenils, han assistit a l’acte antics representants de les entitats, tècnics i regidors de joventut, portaveus de la Fundació Triangle Jove, del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, del Consell de Joventut de Comunitat Valenciana així com el president del Consell de la Joventut d’Espanya-CJE. També han volgut manifestar el rebuig a la decisió de suprimir el CJIB més d’un centenar de joves associats de totes les Illes que han participat de l’assemblea mitjançant les xarxes socials i el president del Youth Forum (plataforma d’entitats a nivell d’Europa).

Can Alcover, Espai de Cultura, Palma 5 de maig de 2012.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: