Skip to content

Per què faré vaga el 22 de maig

19 mayo 2012

Huelga 22 de mayo contra los recortes en educación.

Per què faré vaga el 22 de maig.

El pròxim 30 de juny més de 8.000 docents interins seran cessats i no cobraran l’estiu. Més de 3.000 d’aquests docents NO tornaran l’1 de setembre al sistema educatiu. El primer dia de classe del curs que ve el professorat es trobarà amb més alumnat en cada una de les aules, més hores lectives, menys professorat per atendre’l i amb el salari novament rebaixat.

No és una situació que motive per a donar classe i afectarà greument la qualitat de l’ensenyament, cosa que la Conselleria d’Educació nega insistentment. Les retallades que duen a aquesta situació provenen de tres àmbits i, en resum, són aquestes:

PER LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ:

– Portem ja dos cursos de retallades d’unitats, programes d’atenció a la diversitat, desdoblaments FP…. I per tant, de personal (i cada vegada més professors a temps parcial o compartits amb altres centres). En dos cursos s’han deixat d’ofertar 2.400 vacants en juliol.

– Retallades pressupostàries: 27 milions en 2011, entre les quals la gratuïtat dels llibres de text (7.200.000€), que se sumen als 4 milions d’euros de 2010 (gabinets psicopedagògics municipals, beques estudis universitaris, escoles i conservatoris de música…).

– No s’estan pagant les beques menjador i ajudes llibres de text i les despeses de funcionament s’abonen tard.

– No es cobreixen les baixes inferiors a 15 Dies. Des de gener, sempre queda una baixa per cobrir.

– No hi ha oferta d’ocupació pública.

– Calendari escolar: les jornades de juny i setembre deixaran de ser només de matí i s’amplien a la vesprada com la resta del curs.

PEL GOVERN VALENCIÀ:

– Decret-Llei 1/2012 (gener): retallada del 50% del sexenni per al funcionari de carrera, cessament tot el professorat interí a 30 de juny i es castiga al professorat que cau malalt. Se suma a la retallada salarial de maig de 2010, entre un 5’5 i un 7%, i a la congelació salarial des d’aleshores.

– Aquestes baixades han coincidit amb increments de l’IVA i de l’IRPF, de manera que estem perdent capacitat adquisitiva molt ràpidament i, per tant, capacitat de consum.

PEL MINISTERI EDUCACIÓ I DEL GOVERN ESPANYOL:

– Reial Decret-Llei 14/2012:

• Conselleria aplicarà al màxim l’increment en les ràtios en totes les etapes educatives, obligatòries i no obligatòries en un 20% (primària -de 25 a 30 alumnes per aula-, secundària -de 30 a 36- i batxillerat -de 35 a 42).

• També l’augment de l’horari lectiu: 25 hores en primària, 20 hores en secundària (entre 3 i 8 docents menys en els IES depenent del tamany). Només l’última mesura suposarà més de 3.000 interins al carrer i milers de desplaçaments del professorat funcionari de carrera.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: