Saltar al contenido

Vocabulario 2.0. Pechakucha

11 junio 2012

Vocabulario 2.0. Pechakucha

Bé, el títol és Vocabulari 2.0, com ha explicat el meu company Dani. És un recull de termes, principalment de les biografies de Twitter, però no només això. El Yo soy… és el típic “Yo soy…”, “Yo soy…” moltes coses. I en aquest vocabulari vull reflexar tot el que jo m’he trobat, a la xarxa en concret, i sobretot a Twitter.

La primera paraula és Freelace. Que per jo, bueno Freelance la traducció és autònom. Però la gent no posa autònom a les seues descripcions, posa Freelance. Per a jo Freelance és una persona que accepta treballar aleatòriament, que pot treballar en negre, que accepta tenir petits encàrrecs i damés. Però no es vol dir autònom, prefereix dir-se Freelance. Pues no ho entenc.

Emprenador, o Emprendedor, como ho posa aquí. Que és una paraula que ja hem vist a altres presentacions. És una persona que per jo, que busca… busca una subvenció en els mitjans públics, en els… a l’Administració Pública no la troba, i busca que algun gran capitalista li pagui la seua gran idea. Perquè ell té moltes idees i li falta finançament.

CEO (Chief Executive Officer) la primera vegada que vaig escoltar la paraula CEO era d’un tal Steve Jobs, que era CEO. Dic CEO? Bé. això és el que mana, això és el jefe! Però molta molt més dir-se CEO. Jefe queda malament, queda prepotent. I en canvi CEO sembla que és una cosa que entra súper bé. Però és qui comanda. No té perquè ser l’amo, però és qui comanda.

Vale!. Això ja… Sóc Social Media Manager. Què és això? Què estàs registrat en quaranta xarxes socials? Que te manetges en quaranta xarxes socials, o quaranta cinc? On està el mèrit? Vull dir, No ho entenc. Això és una atribució? Una cosa bona? Estar registrat gratuïtament a xarxes socials? No trob el mèrit.

De les meues preferides, Community Manager. És la nova feina que han trobat es estudiants de Publicitat i Relacions Públiques, i de Marketing, que es pensen que això és la seua feina del futur. Que quan acabin la Universitat, treballaran d’això. I què és això? Segons Eduardo Arcos, que si el coneixeu buscant-l’ho per Twitter, és un gestor de fòrums. Un Community Manager només és un gestor de fòrums.

I Coach… Coach és un entrenador. Però no entrena! Per jo un entrenador és un entrenador de futbol. Un Coach és un psicòleg! Un psicòleg que com que psicòleg-loquero l’atribució és molt directe, prefereix que siga dir-se Coach. Coach mola molt més, però no té més misteri.

SEO (Search Engine Optimizer). Molts es defineixen com a SEO, quan SEO és una tècnica, no és una autodefinició. I SEO senzillament és treballar per Google. Treballar desde el posicionament de Google, no té cap altra misteri. Treballar en el posicionament de Google. Això és ser SEO. Però hi ha gent que escolta SEO i creu que és un expert en Internet. No, no, no!

I llavors ja, quan vols flipar, et dius SEM (Search Engine Marketing). Segons la meua companya de Twitter @mmetafetan, quan parles de SEM, a ella li recorda una atribució sexual. I realment SEM és lo mateix que SEO, però pagant a Google. El que et diu és a on has de pagar a Google, quina cosa has de comprar, per avançar posicions. Per això és casi igual que SEO.

Evidentment SGAE (Sociedad General de Autores y Editores) no és una… Si que és una atribució, però no de la xarxa. És una atribució que es fan aqueixos cantants, autors que es diuen són de la SGAE. I bé, només vull de dir que si entrau a la SGAE, entrau a la pàgina web, trobareu que està classificada com una pàgina de risc, que és atacant, que no et recomana entrar, perquè és perillosa. I no és conya! Els programes estan fets així.

Tuenti és la xarxa social principal de l’Estat Espanyol. I també és la xarxa on més menors d’edat hi ha. És a dir, que incompleixen la legalitat. I on els majors s’intenten lligar a menors. Són teenagers. Però això és Tuenti! Però la fan servir per això! És la millor xarxa per lligar amb menors. Però a més de veritat. I han tengut problemes, eh? Han tengut problemes per aquest motiu.

El WOW (World of Warcraft) és un món virtual. Abans era hi havia Second Life, que encara existeix, però ja no hi viu ningú. I WOW és el primer món on jo conec personalment a gent que ha viscut, viu, més hores de la seua vida dins aquest món que fora d’aquest món. D’una manera exagerada. És més que un joc, és un món. És un món virtual, el primer que jo he vist.

Això no té… Google, que és Déu. Osea tu parles d’internet… Què és Google? Tot! Google és tot. No és més que això, és tot. No és l’amo de tot, però tothom treballa per Google. I el seu sistema de negoci dona una volta i tot comença a Google i acaba a Google. I és l’amo de tot, excepte Japó, que són més llestos i és Yahoo! l’amo.

Twitter, per naltros, o… per gent que es manetja a la web 2.0 és el present. Pels damés, jo considero el futur. Twitter és una idea molt bàsica, com totes les de la xarxa, que ha triomfat. Que és tant senzill com 140 caracters. I per jo és el futur, és la ferramenta que m’hos comunicarà a tots. Primer comunica als més avançats però, Twitter és lo més.

I FarmVille és el principal negoci de Facebook. Que és el primer que ha aconseguit de Facebook treure més pasta que el propi Facebook, proporcionalment clar. I estan enfadadíssims, els hi han cobrat quotes de més, els hi han carregat els temes. Però FarmVille és un èxit, es dediquen a sembrar coses.

Això, 3.0, és mentida. Senzillament és… mentida! Només hi ha una persona que jo li reconec que pugui parlar de web 3.0, que és la gran personatge Dolors Reig, que si que sap de què parla. Tots els damés… és, senzillament, mentida. No és veritat. No és veritat. No existeix, no saben el que és.

I evidentment, això és un mal de la web 1.0. Però ja de la 2.0… ja l’spam, la brossa, la brutor, el que embruta les xarxes, col·lapsa, col·lapsa les xarxes. I és el mal que hem heredat pues de, del costum d’intentar vendre de qualsevol manera. I això és el pitjor que tenim.

El Networking una cosa mooolt de moda a moltes trobades. Networking només és repartir targetes. Només és això! Hola, venc a repartir-te la meua targeta. Ah, jo també! I, però no buscàvem aquí clients, i compradors, i adamés… No, no, no jo ofereix serveis, i algú en dona? No! No té misteri, és repartir targetes. On tots es reparteixen targetes de serveis que no contractaran!

I després ja la darrera diapositiva, Marketing. La podria posar al principi, però l’he posada al final. Marketing és vendre fum. Si el teu producte és bó, no necessites marketing. O el marketing t’ajuda. Però el Marketing s’utiliza per vendre un producte que no es pot vendre. I que necessites tècniques avançades per intentar vendre’l. Que és brutor, que la gent rascarà i veurà que no val per res.

I si rascau una miqueta veureu que jo hem dic Vicente Juan. I és veritat, hem dic Vicente Juan. Ningú que me coneix hem diu Vicente Juan. I aquí fic totes les meues coses. I ara d’aquí unes hores pujaré aquesta presentació, que evidentment és creative commons. I hem trobareu aquí i veureu que faig pues cada dia. I evidentment cada dia el que faig és menjar.

One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Bitacoras.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: