Skip to content

El Consell de Joventut demana diàleg al conseller Rafael Bosch

16 junio 2012

Marta Carrió CJIB

El Consell de Joventut demana diàleg al conseller Rafael Bosch. El CJIB vol transmetre de primera mà al Conseller i Portaveu del Govern els motius per no suprimir el CJIB.

Aquest dilluns el Consell de la Joventut de les Illes Balears ha dut a terme una roda de premsa per sol·licitar una reunió amb el Conseller Rafael Bosch per tal d’exposar-li de primerà els motius per no suprimir el CJIB, entitat pública de participació juvenil.

El passat 30 d’abril, el govern anuncià la voluntat de suprimir l’ent alegant motius econòmics (cal recordar que el pressupost del CJIB és de 121.000,00 €) dins el paquet de mesures urgents – Pla per a l’equilibri econòmic de les Illes Balears -, aquest fet ha provocat l’obertura d’un espai de reflexió dins el moviment associatiu juvenil de les Illes i el missatge de mantenir viu l’instrument de participació i interlocució creat l’any 1985 mitjançant la llei del CJIB, encara que amb un funcionament distint sí al final es deixa sense dotació pressupostària del Govern de les Illes Balears.

La presidenta del CJIB, Marta Carrió, ha manifestat la necessitat de poder mantenir un espai de diàleg amb el Conseller Rafel Bosch i el seu equip per tal de parlar amb calma sobre les alternatives a la supressió del CJIB ja que aquest és l’encàrrec rebut de les entitats juvenils de les Illes Balears, salvaguardar l’entitat costi el que costi, ja que fou una fita democràtica de consens entre tothom. És aquesta idea, una voluntat de nou consens, la que es vol transmetre directament al Conseller Bosch.

El CJIB, ha manifestat, que a diferència d’altres òrgans, “podem plantejar un model de funcionament sense dotació pressupostària del Govern de les Illes Balears, ja que les 40 entitats que el componen poden corresponsabilitzar-se amb l’administració per mantenir aquest canal d’interlocució i participació i la seva activitat, això sí, a un altre velocitat i sense poder fer front a tots els objectius i funcions que es duien a terme fins fa uns mesos.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: