Skip to content

El Consell de Joventut demana més diàleg a les institucions

24 junio 2012

El Consell de Joventut demana més diàleg a les institucions. Els representants de les entitats juvenils trasnmeten la necessitat de mantenir viu el CJIB.

Avui dissabte, 23 de juny, el Consell de la Joventut de les Illes Balears ha dut a terme una concentració davant el Parlament de les Illes Balears per tal d’expressar el malestar per l’anunci de supressió del CJIB i per, a hores d’ara, no haver estats rebuts pel Conseller d’Educació, Cultura i Universitats, el Sr. Rafael Bosch a qui se li sol•licitar reunió després de que el passat 30 d’abril, el govern anunciés la voluntat de suprimir l’ent públic alegant motius econòmics.

El CJIB ha intentat traslladar-li de primera mà el missatge de mantenir viu l’instrument de participació i interlocució creat l’any 1985 mitjançant la llei del CJIB, encara que amb un funcionament distint sí al final es deixa sense dotació pressupostària del Govern de les Illes Balears. És aquesta idea, una voluntat de nou consens, la que es vol transmetre directament al Conseller Bosch, tal i com ja informàrem el mes passat.

A l’acte d’avui han participat diferents representants d’entitats juvenils ( del món de l’escoltisme, de l’esplai, cultural, polític, educatiu, etc.) així com antics dirigents del Consell de la Joventut qui han volgut manifestar el seu suport i confiança en que l’executiu rectifiqui i es pugui arribar a un acord que permeti la continuïtat del CJIB.

L’acte de concentració s’ha dut a terme davant les portes del Parlament, bressol del Consell de la Joventut, tal i com ha indicat la presidenta del CJIB, la Sra. Marta Carrió “ el Parlament de les Illes Balears és a on va néixer fa quasi 27 anys el CJIB, concretament, l’any 1985 mitjançant una llei precedida d’un consens absolut per part de totes les forces polítiques” .

Al finalitzar l’acte, s’ha acordat sol•licitar una reunió al President del Parlament, el Sr. Pere Rotger, per tal de explicar-li de primera mà la situació actual i demanar-li complicitat i mediació en la recerca d’una solució amb l’executiu.

Anuncios
5 comentarios leave one →
 1. 16 julio 2012 21:26

  Noves Generacions de Balears vol expressar el seu total suport a les mesures d`ajust de l`executiu de José Ramón Bauzá, qui al costat del vicepresident econòmic Aguiló, va presentar recentment el Pla d`Equilibri de les Illes Balears. Aquest pla, que inclou el tancament del Consell de la Joventut de les Illes Balears, suposa prendre mesures dràstiques per aturar l`enorme dèficit que assumeix la nostra comunitat autònoma després del pas del Pacte de Progrés per les principals institucions de les Illes. Segons Cati Civera, vicesecretària general de Participació Juvenil, “si bé clausurar qualsevol fòrum de participació juvenil podria considerar una notícia negativa, els joves no podem donar l`esquena a les mesures d`ajust, ja que amb elles, va part del nostre futur”. La responsable regional d`associacionisme va voler destacar que “al llarg d`aquests últims anys el CJIB, amb l`enorme presupueso que compta, no ha demostrat la seva utilitat cap als joves”. Finalment Civera es va lamentar “que la immensa majoria dels joves hagin conegut l`existència del Consell de la Joventut el dia del seu tancament, i tot això gràcies a l`escàndol protagonitzat principalment per organitzacions polítiques d`esquerres i nacionalistes per qui s`ha tancat el xiringuito, demostra la nul·la incidència i importància que al llarg d`aquests anys ha tingut la institució en la joventut balear”.

 2. 22 julio 2012 16:41

  vos presentam la pàgina web al facebook del consell de la joventut de les IB, clicau a m'agrada.

 3. 23 julio 2012 17:58

  Amb el lema de la campanya CONDONEATE, plaer sense risc, es pretén cridar l’atenció del jovent, difondre al màxim la informació sobre la importància de prendre les precaucions necessàries quan es mantenen relacions sexuals i facilitar l’accés al preservatiu, més tenint en compte que les Illes Balears som la Comunitat Autònoma amb majors xifres d’infeccions per transmissió del VIH-SIDA, amés de liderar la xifra d’avortaments no desitjats, és per això que es fa necessari dur a terme campanyes informatives i de conscienciació per tal de que la joventut pugui saber i conèixer la necessitat precisament, del Plaer sense risc. El CJIB, juntament amb el CIJEF i CJMe, repartirà dins les properes setmanes més de 70.000 preservatius masculins, 32.000 fulletons, 8.000 lubricants així com preservatius femenins, cartells, postals i guies per a dinamitzadors i informadors juvenils arreu de les Illes Balears. Així mateix, des del Consell de Joventut de les Illes Balears es reclama la necessitat de treballar un Pla de Polítiques de Joventut fent especial incidència al treball en matèria de Salut i, concretament pel que fa als riscos en matèria de transmissió del VIH-SIDA entre els joves i també el desenvolupament de l’Estratègia Balear de la SIDA, aprovada fa dos anys per la Conselleria de Salut, sempre comptant, com no pot ser d’altra forma, amb els principals agents i entitats que treballen en aquest àmbit (Escola de SIDA, ALAS, Ben Amics, Creu Roja, Siloé, Metges del Món i, en general, Taula per la SIDA).

Trackbacks

 1. El Consell de Joventut demana més diàleg a les institucions | multibancos.es
 2. Bitacoras.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: