Skip to content

9 d’octubre sense complexos

9 octubre 2014

9 d'octubre sense complexos

El 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, és festiu a tot el territori autonòmic. A la ciutat d’Alacant, una colla de dolçainers fan un passacarrers acompanyats per un grapat de cabuts que resulten exòtics pels vianants. És la quota de regionalisme, mesclada amb cultura, que una volta a l’any ens permet l’Ajuntament d’Alacant. A la ciutat de València, que commemora l’entrada de les tropes catalanoaragoneses comandades pel rei Jaume I, és el dia més gran de l’any.

El 9 d’octubre a la ciutat de València és l’oportunitat de la ultradreta que ens mal governa, i el feixisme que agredeix als militants d’esquerres i atempta contra les seus dels partits polítics democràtics, de desfilar pels carrers del Cap i Casal impunement. Es posen els seus millors vestits, i els líders de la corrupció s’agafen de les mans del blaverisme “Per a ofrenar noves glòries a Espanya”. “Botiflers!”, que els hi va dir Ignacio Blanco, diputat a les Corts Valencianes per Esquerra Unida del País Valencià.

Per aquesta evidència, l’esquerra tradicionalment no participa al 9 d’octubre i celebra el 25 d’abril, que no és festiu, com la veritable Diada del País Valencià. Una diada reivindicativa que commemora la pèrdua de la llibertat com a poble front a les tropes borbòniques de Felip V, predecessor de l’actual Felip VI. Una diada que ens agermana amb la resta de territoris de parla catalana… he dit “sense complexos”. Una diada que ens agermana amb la resta dels Països Catalans, que reclama l’evidència de la unitat de la llengua, que reivindica la reconstrucció del sector industrial audiovisual amb el restabliment de RTVV, que s’oposa a la censura del senyal de TV3 a tot el territori i que exigeix la recuperació sector financer, perdut i mal venut, com a eina imprescindible per a poder decidir el nostre propi futur.

Com deia Joan Fuster, “el País Valencià serà d’esquerres o no serà”.

Vicente Juan, immigrant.

No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: